9 Ekim 2010 Cumartesi

250 kg. Kapak, Bir Tekerlekli Sandalye!

ATTENTION EVERYONE!!!
İlk entry'mi böylesine faydalı bir konuda yapmanın sevinci içerisindeyim çok muhterem takipçilerim.

Bildiğimiz gibi ülkemizde birçok engelli vatandaş var. Bunların bir kısmı parasızlıktan ötürü kendilerine tekerlekli sandalye alamıyor. Bu sorunu çözmek amacıyla Dünya Engelliler Merkezi bir proje geliştirdi. DEM'in Genel Başkan'ı Nedim KILIÇ projeyi şöyle anlatıyor: "İlk kez İstanbul Ataşehir Belediyesi ile işbirliği yapılarak, Dünya Engelliler Merkezi olarak Edirne'den Kars'a bütün duyarlı insanlarımıza duyurmak amacıyla tane tane kapak toplamaya başladık. Geri dönüşümlü olmak üzere plastikten oluşan kapaklar toplatılarak, bütün toplanan kapaklar doğrultusunda engellilere tekerlekli sandalye ve ihtiyaçları olan malzemeler olarak geri dönecektir."




Kampanya, Amerikalı bir sivil toplum örgütü tarafından da destekleniyor. Şimdiye kadar yaklaşık 3.500 kapak karşılığı tekerlekli sandalye dağıtılmış durumda.

Bizler için hiçbir zahmet gerektirmeyen bu projeye katkıda bulunalım derim. Hepimiz okulda veya işteyken susuyoruz ve bir pet şişe alarak susuzluğumuzu gideriyoruz. Tek yapacağımız içtiğimiz şişenin kapağını çantamıza/cebimize atıp, eve gidince bir kutuya veya nerede saklamak istiyorsak oraya koymak. Böylece bir engelli insana katkıda bulunmuş oluyoruz. Bu arada kapakları tartıp, "Aaa benim ki 250 gr. olmamış, ben gönderemem o zaman." gibi bir düşünceye kapılmayalım. Kaç gr. olduğu ve markası hiç önemli değil. Ne kadar olursa olsun, 30 Aralık 2010'a kadar toplayabildiğimiz kadar kapak toplayalım.

Kapakları Nasıl Ulaştırıyoruz?

Küçükbakkalköy Mahallesi. Kayışdağı Caddesi. NO:143 Ataşehir Belediye Başkanlığı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü. Ataşehir/İSTANBUL (Kargo ücretini Ataşehir Belediyesi ödüyor.)


 

*bambina*



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder